Marocké jahňacie stehno s kuskusom

Autor receptu: egreska

Postup

  1. Mäso dobre nasolíme,okoreníme ,potrieme cesnakom,paprikou a rascou.Dáme na noc do chladničky odležať.Na druhý deň vložíme do pekáča ,zalejeme paradajkami z konzervy,pridáme slivky,škoricu,nakrájanú červenú cibulu a vodu.Zakryjeme a pečieme na 180 st asi 3 hodinky.
  2. Kus kus nasypeme do plytkej nádoby,zalejeme horúcim vývarom a zakryjeme na pár minút.Prekypríme vidličkou.
  3. Zeleninu na pečenie nakrájame na približne rovnaké kúsky,osolíme,okoreníme ,môžete pridat nejaké bylinky,zakvapneme olejom,dobre premiešame a upečieme .Upečenú zeleninu môžete nastrúhat alebo nakrájat a premiešat s kuskusom ,alebo podávať vedľa.