Bravčové karé
Marinované rezne pečené so zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Marinované rezne s prílohou z jedného pekáča, jednoduché, chutné a lacné jedlo, ktoré si iste obľúbite.
Postup
- Najprv pripravíme marinádu: zmiešame olej, ocot, sójovú omáčku, papriku, kečup, soľ, mleté korenie, mletú rascu a rozotretý cesnak.
- Rezne naklepeme a dôkladne obalíme v marináde. Prikryté dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc do druhého dňa.
- Cibuľu nakrájame na hrubo a položíme na dno pekáča. Na ňu položíme mäso a podlejeme trochou piva. Vložíme do vyhriatej rúry na 220 °C a odkryté pečieme asi 20 minút.
- Medzitým očistíme zemiaky, malé necháme vcelku, väčšie prekrojíme. Osolíme, pokvapkáme olejom a premiešame.
- Pekáč s predpečeným mäsom vyberieme a zemiaky medzi mäso poukladáme. Ak je treba, ešte podlejeme, pekáč zakryjeme a vložíme do rúry, v ktorej sme znížili teplotu na 190 °C. Pečieme asi 30 minút.
- Po polhodine pekáč vyberieme a rezne obrátime, prípadne prelejeme výpekom. Prikryté vrátime do rúry a pečieme ďalších 30 minút. Potom odkryjeme a zapečieme do zlatista, podľa farby zemiakov.
- Podávame s prílohou z pekáča, zemiaky sú krásne upečené a mäso mäkké s chutnou omáčkou.