Grilované kačacie prsia
Marinované kačacie prsia s pomarančom
Autor receptu: redakcia
Postup- Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme,
postupne k nim pridávame všetky ostatné
suroviny. Nakoniec všetko spolu poriadne premiešame
a necháme odležať.
- Prsia vyberieme z marinády, osušíme a dáme
na mierne rozpálený gril (150 °C). Pomaly grilujeme
stranu s kožou, aby sme odstránili tuk
a koža bola pekne zlatistá a chrumkavá, potom
opečieme z druhej strany. Odstavíme a necháme
mäso odpočívať a dokončiť v grile približne
10 minút.
- Z ošúpaných pomarančov spravíme pomarančové
segmenty, reďkovku a jarnú cibuľku nakrájame
na jemné kúsky, dozdobíme tymianom
a ochutíme soľou a korením.
|