Grilované kačacie prsia

Marinované kačacie prsia s pomarančom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Marináda: Kačacie prsia očistíme, kožu nakrojíme, postupne k nim pridávame všetky ostatné suroviny. Nakoniec všetko spolu poriadne premiešame a necháme odležať.
  2. Prsia vyberieme z marinády, osušíme a dáme na mierne rozpálený gril (150 °C). Pomaly grilujeme stranu s kožou, aby sme odstránili tuk a koža bola pekne zlatistá a chrumkavá, potom opečieme z druhej strany. Odstavíme a necháme mäso odpočívať a dokončiť v grile približne 10 minút.
  3. Z ošúpaných pomarančov spravíme pomarančové segmenty, reďkovku a jarnú cibuľku nakrájame na jemné kúsky, dozdobíme tymianom a ochutíme soľou a korením.