Pečená makrela
Makrela v šalviovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso.* Pri ich príprave môžeme použiť skúsenosti aj fantáziu.
|
1 porcia |
10 minút príprava |
15-20 minút tepelná úprava |
Postup
- Makrelu osolíme a zľahka obalíme v hladkej múke. Zbytočnú múku z ryby strasieme.
- Dáme na rozohriaty olej a smažíme cca 7 minút. Potom ju otočíme na druhú stranu a posunieme na kraj panvice.
- Na uvoľnené miesto dáme lístky šalvie a nakrájanú cibuľku. Premiešame a smažíme 5 minút.
- Potom pridáme smotanu, premiešame a ešte 2-3 minúty spolu smažíme.
- Rybu dáme na tanier, omáčku premiešame a polejeme ňou makrelu.
Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.
- Poznámka: Takto sa dá pripraviť akákoľvek ryba.