Pečená makrela

Makrela v šalviovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Ryby sú nenahraditeľné a nevyrovná sa im žiadne iné mäso.* Pri ich príprave môžeme použiť skúsenosti aj fantáziu.

1
porcia
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Makrelu osolíme a zľahka obalíme v hladkej múke. Zbytočnú múku z ryby strasieme.
  2. Dáme na rozohriaty olej a smažíme cca 7 minút. Potom ju otočíme na druhú stranu a posunieme na kraj panvice.
  3. Na uvoľnené miesto dáme lístky šalvie a nakrájanú cibuľku. Premiešame a smažíme 5 minút.
  4. Potom pridáme smotanu, premiešame a ešte 2-3 minúty spolu smažíme.
  5. Rybu dáme na tanier, omáčku premiešame a polejeme ňou makrelu. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.
  6. Poznámka: Takto sa dá pripraviť akákoľvek ryba.