Makový zákusok s citrónovým pudingom fotorecept

Foto: Olinecka
Svieži, ľahký, jemný zákusok, ktorý poteší a prekvapí chuťou.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 5 ks |
|
| 200 g |
|
| 100 ml vlažná |
|
| 100 ml |
|
| 270 g |
|
| 1 bal. |
|
| 120 g mletý |
|
| z 1 citróna |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
| Krém: | |
| 250 g vychladená (33 %) |
|
| 400 g |
|
| 1 bal. |
|
| 3 plátky |
|
| Citrónový puding: | |
| 300 ml studená |
|
| 150 ml (keď pridáme sirup cukor, nemusí byť) |
|
| 50 ml |
|
| 2 bal. (v prášku) |
|
Postup
-
1
Suroviny na prípravu korpusu.
-
2
Vajíčka a cukrom vymiešame do hustej žĺtkovej peny, postupne pridávame striedavo olej a vlažnú vodu. Múku, prášok do pečiva preosejeme, spojíme, nastrúhame citrónovú kôru. Po lyžiciach zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva, mletý mak a citrónovú kôru.
-
3
Cesto premiešame zľahka varechou, vylejeme na plech 25x35 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, pečieme 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
-
4
Suroviny na plnku a citrónovy puding.
-
5
Korpus preklopíme dáme na podnos, odstránime papier na pečenie, potrieme džemom. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do hladka. Ochutený tvaroh premiešame so želatínou pripravenou podľa návodu.
-
6
Spojíme so šľahačkou, krém nanesieme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
7
Uvaríme citrónový puding (s vodou), ktorý necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladeným citrónovym pudingom polejeme vrch zákuska, necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy, ozdobíme podľa seba.








Ďakujem krásne za nahliadnutie receptu a komentár ktorý potešil...
Vymýšľam a pečiem pre deti rodinu a moje vnúčatá....Ony vždy čakajú... Ďakujem za čas prečítať recept a napísať komentár...
Ako píšem, ľahký, svieži poteší chuťou..