Čokoládové cupcakes s marhuľami

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, dnes 14:40
12
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Suroviny

Muffiny:
210 g
250 g
5 g
4 ks
280 g
5 g
10 g
80 g
20 g
180 ml
Čokoládový krém:
150 g
100 ml
300 ml
50 g
400 g



Postup

  1. 1

    Kávu zalejeme horúcou vodou a necháme mierne vychladnúť. Maslo vyšľaháme s trstinovým cukrom a soľou do peny. Postupne zašľaháme vajcia. Múku, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a kakao preosejeme.

  2. 2

    Do maslového základu striedavo pridávame sypkú zmes a vlažnú kávu. Nakoniec vmiešame nasekané sušené marhule (množstvo podľa chuti).

  3. 3

    Tip: Káva zvýrazňuje čokoládovú chuť cesta. Ak dezert pripravujeme pre deti, môžeme ju nahradiť mliekom (180 ml).

  4. 4

    Cesto nalejeme do ⅔ papierových kočíkov na muffiny a pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C približne 20-25 minút. Upečené muffiny vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť.

  5. 5

    Krém: Horkú čokoládu, 100 ml smotany na šľahanie a med roztopíme vo vodnom kúpeli. Po stiahnutí z ohňa zmes ešte rozmiešame dohladka.

  6. 6

    Studené mascarpone a 300 ml smotany na šľahanie vyšľaháme dopolotuha. Prilejeme vlažnú roztopenú čokoládu a zašľaháme. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou špičkou a necháme stuhnúť v chladničke.

  7. 7

    Na muffiny nanesieme krém, ozdobíme posýpkou alebo sušenými marhuľami.

    Čokoládové cupcakes s marhuľami - obrázok 7

Diskusia k receptu