Makový zákusok
Makový zákusok s citrónovým pudingom (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Svieži, ľahký, jemný zákusok, ktorý poteší a prekvapí chuťou.
|
33 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu korpusu.
- Vajíčka a cukrom vymiešame do hustej žĺtkovej peny, postupne pridávame striedavo olej a vlažnú vodu. Múku, prášok do pečiva preosejeme, spojíme, nastrúhame citrónovú kôru. Po lyžiciach zapracujeme preosiatu múku s práškom do pečiva, mletý mak a citrónovú kôru.
- Cesto premiešame zľahka varechou, vylejeme na plech 25x35 cm vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, pečieme 30 minút. Po upečení korpus necháme vychladnúť.
- Suroviny na plnku a citrónovy puding.
- Korpus preklopíme dáme na podnos, odstránime papier na pečenie, potrieme džemom. Smotanu so Smetafixom vyšľaháme do hladka. Ochutený tvaroh premiešame so želatínou pripravenou podľa návodu.
- Spojíme so šľahačkou, krém nanesieme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť.
- Uvaríme citrónový puding (s vodou), ktorý necháme mierne vychladnúť. Mierne vychladeným citrónovym pudingom polejeme vrch zákuska, necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na rezy, ozdobíme podľa seba.