Losos s bylinkovou krustou podávaný s restovanou zeleninou videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 29. júna 2022

Rýchlo, moderne a zdravo. Dnes sme v našom štúdiu pripravili šťavnatého a voňavého lososa s bylinkovým kabátikom.

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

4 ks (bez kože)
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
3 stonky
150 g
1 hlavička
150 g
100 g strúhaný
100 g
30 g
20 g
20 g
1 ks
1 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Filet lososa nakrájame na porcie, ktoré uložíme na naolejovaný pekáč, osolíme a ochutíme grilovacím korením.

  2. 2

    V mise zmiešame strúhanku, strúhaný parmezán, nastrúhaný cesnak (množstvo podľa chuti), nasekané bylinky, citrónovú šťavu a trošku nastrúhanej citrónovej kôry. Zmes osolíme, okoreníme a prilejeme rozpustené maslo. Vypracujeme kompaktnú masu, ktorú nanesieme na porcie lososa v pekáči. Vrch pokvapkáme olejom.

  3. 3

    Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme do zlatista približne 15 minút pri 180 °C.

  4. 4

    Zeleninu očistíme a nakrájame. Na panvicu s rozohriatym olejom postupne pridávame zeleninu od tvrdších druhov po mäkšie a restujeme. Pridáme nakrájaný cesnak a paradajky. Zeleninovú zmes ochutíme.

  5. 5

    Upečeného lososa s bylinkovou krustou podávame s restovanou zeleninou.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Rýchla príprava (do 30 min.), Pečené

Diskusia k receptu