Zemiakové lokše
Zemiakové lokše

Lokše s karamelizovanými gaštanmi a gaštanovou penou

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** vo Vrátnej doline, 18. júna 2019
Lokše s karamelizovanými gaštanmi a gaštanovou penou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Zemiakové lokše:
600 g (uvarené)
150 g
štipka
Karamelové gaštany:
100 g
100 ml
100 g jedlé, predvarené, lúpané
Gaštanová pena:
250 g
100 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku, štipku soli, vymiešame cesto, z ktorého upečieme zemiakové lokše. Potrieme ich maslom a popráškujeme cukrom.

  2. 2

    Karamelové gaštany: Kryštálový cukor skaramelizujeme a pomaly prilievame smotanu. Keď sa karamel rozpustí a hmota zhustne, pridáme gaštany a pár minút ich prehrejeme.

  3. 3

    Gaštanová pena: Smotanu s cukrom vyšľaháme na šľahačku, do ktorej primiešame gaštanové pyré.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: