Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami videorecept
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku či počas hodov. Naše batatovo- zemiakové lokše s kuracou pečeňou Zobraziť celý popisLokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku či počas hodov. Naše batatovo- zemiakové lokše s kuracou pečeňou s jablkami sú ozajstnou pochúťkou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Foto: Televízia Varecha
Suroviny
Lokše: | |
500 g (uvarené v šupke, olúpané) |
|
160 g (+ na podsypanie) |
|
Pečeň s jablkami: | |
500 g |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
V šupke uvarené a olúpané zemiaky a batat nastrúhame najemno a spojíme s múkou a so soľou.
- 2
Vypracujeme cesto a pokrájame ho na kusy. Vyvaľkáme na lokše a opečieme ich z oboch strán na suchej panvici.
- 3
Na masle opečieme nakrájanú cibuľu.
- 4
K cibuli pridáme očistenú pečeň a opečieme ju a podusíme.
- 5
Ďalej pridáme na mesiačiky nakrájané jabĺčka, tymian a spolu podusíme domäkka.
- 6
Na záver ochutíme soľou a korením, môžeme ešte pridať trochu masla. Podávame s lokšami.
Tiež lokše:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu