Letný šalát s pečenou zeleninou, bryndzou a čerešňami

Marek Bielčík
šéfkuchár reštaurácie Brasserie la Marine v Bratislave, 9. augusta 2021
Letný šalát s pečenou zeleninou, bryndzou a čerešňami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 minút
príprava

Suroviny

200 g
200 g
140 g
1 ks
100 g
100 g
100 g
200 g
300 g
Dresing:
200 ml
100 ml
40 ml
150 g
3 g
1 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Obidva druhy mrkvy a cviklu, očistíme a nakrájame na kúsky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie 17 minút pri 185 stupňoch. Dáme vychladiť.

  2. 2

    Šaláty očistíme, umyjeme, necháme odtiecť a natrháme na kúsky. Zmiešame s vychladnutou upečenou zeleninou.

  3. 3

    Dresing: Všetky suroviny dáme do nádoby a dobre šľaháme metličkou, aby sa olej spojil s tekutinami.

  4. 4

    Dresing nalejeme na šalát a premiešame. Na záver ozdobíme rozmrvenou bryndzou a vykôstkovanými čerešňami.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha