Lasagne
Lasagne s mletým morčacím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: vianni
Robím to asi trochu ináč,
ako Taliani, ale ten základ
tam je, chutí to.
6 porcií |
40 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup- Na panvici, najlepšie vo woku, osmažím nakrájanú cibuľu, pór, potom cesnak, nechám prevoňať, rímsku rascu, soľ a korenie. Pridám mleté mäso a chvíľu restujem, až sa zatiahne. Potom pridám paradajky z konzervy, alebo salsu, čo som zavaril, bazalku a nechám prebublať.
- Uvarím lasagne, len tak 2 minúty. A uložím prvú vrstvu na pekáč, ktorý je vymastený olivovým olejom a potretý trochou bešamelu.
- Na plát lasagní navrstvím časť mäsovej zmesi, na ktorú dám bešamel a zase lasagne, potom zase mäso, bešamel a plátky mozzarelly, dám ešte jednu vrstvu lasagní. Pokračujem ešte koľko mi množstvo mäsa a syra dovolí.
- Rúra vyhriata na 180 stupňov stačí, dám to tam a po 15 minútach to zalejem rozšľahanou vajcovou zmesou s mliekom a parmezánom. Yes! A ešte tak 10-14 minút nech sa to pečie, možno už len na 140 stupňov.
- Navrch na dekor môžete dať trebárs pár olív.
- Je to super, dobrú chuť. A a ešte keby ste nevedeli, ako urobiť ten bešamel, tak jednoducho, trochu masla, alebo olivového oleja, lyžica múky, nastrúhať muškátový oriešok, zaliať asi 400 ml mlieka, osoliť a povariť asi 15 minút.
- Good appetit & Good Luck
|