Lasagne

Lasagne s mletým morčacím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: vianni

Robím to asi trochu ináč, ako Taliani, ale ten základ tam je, chutí to.

6
porcií
40 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na panvici, najlepšie vo woku, osmažím nakrájanú cibuľu, pór, potom cesnak, nechám prevoňať, rímsku rascu, soľ a korenie. Pridám mleté mäso a chvíľu restujem, až sa zatiahne. Potom pridám paradajky z konzervy, alebo salsu, čo som zavaril, bazalku a nechám prebublať.
  2. Uvarím lasagne, len tak 2 minúty. A uložím prvú vrstvu na pekáč, ktorý je vymastený olivovým olejom a potretý trochou bešamelu.
  3. Na plát lasagní navrstvím časť mäsovej zmesi, na ktorú dám bešamel a zase lasagne, potom zase mäso, bešamel a plátky mozzarelly, dám ešte jednu vrstvu lasagní. Pokračujem ešte koľko mi množstvo mäsa a syra dovolí.
  4. Rúra vyhriata na 180 stupňov stačí, dám to tam a po 15 minútach to zalejem rozšľahanou vajcovou zmesou s mliekom a parmezánom. Yes! A ešte tak 10-14 minút nech sa to pečie, možno už len na 140 stupňov.
  5. Navrch na dekor môžete dať trebárs pár olív.
  6. Je to super, dobrú chuť. A a ešte keby ste nevedeli, ako urobiť ten bešamel, tak jednoducho, trochu masla, alebo olivového oleja, lyžica múky, nastrúhať muškátový oriešok, zaliať asi 400 ml mlieka, osoliť a povariť asi 15 minút.
  7. Good appetit & Good Luck