Langošové kapustníky (fotorecept)

Autor receptu: katerin

Snažím sa vymýšľať nové chute a naposledy vznikli tieto kapustníky. Vyšlo mi 17 kusov. Na druhý i tretí deň sú stále mäkučké.

16-18
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto. Do vlažného mlieka rozdrvíme droždie, zasypeme cukrom a necháme vzíjsť kvások. Preosejeme múku, pridáme soľ, rascu, jogurt izbovej teploty a kvások. Vymiesime cesto a necháme kysnúť 1h .
  2. Kapustu nakrájame na tenké prúžky. V hrnci si skaramelizujeme 1 lyžicu cukru a zalejeme asi s 1dcl mlieka. Po roztopení karamelu pridáme nakrájanu kapustu, rascu ,zasolíme, okoreníme a dusíme do zmäknutia. (podľa potreby podlievame vodou) Podľa chuti pridáme ocot.
  3. Mäso si nakrájame na malé kúsky (môžeme použiť mleté mäso, ale je mastnejšie), osolíme a na troche oleja ho osmažíme, pridáme sójovú omáčku, podlejeme vínom a dusíme. Zatiaľ si nakrájame cibuľu na prúžky a pridáme k mäsu. Dusíme do zmäknutia mäsa a nakoniec pridáme klobásku nakrájanú na malé kúsky. Po 5 minutách vypneme a zmiešame s udusenou kapustou.
  4. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 16-18 častí. Z každej urobíme guľu a buď rukou alebo valčekom roztiahneme do kruhu. Položíme plnku a sformujeme do buchty.
  5. Poukladáme na plech a necháme ešte 10 minút zakryté postáť. (Jeden plech som buchty nepopichala a nepotrela (v pravo hore na fotke) a druhý som do každej buchty pichla špajdlou a potrela domácou masťou. Nebol žiadny rozdiel po upečení). Pečieme na 180st. C do ružova. Po upečení ešte teplé potrieme (domácou) masťou a necháme vychladnúť. Môžeme podávať teplé ako prílohu alebo studené na desiatu, olovrat. (moja dcérka ich pýta do školy) Dobrú chuť!