Rybacia nátierka
Lahodná nátierka z údenej makrely (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na chlieb, ale aj na obložené chlebíčky, očká, či
jednohubky ako pohostenie pri oslave alebo pre návštevu.
Postup
- Vajce uvaríme natvrdo a olúpeme, makrelu vykostíme, cibuľu nakrájame nadrobno.
- Mäso z ryby potrháme, rozdrobíme vidličkou a zmiešame s nakrájanou cibuľou.
- Pridáme rozdrobený žĺtok z uvareného vajca, horčicu, smotanu, kúsky masla, nastrúhaný syr a bielok z vajca. Dobre premiešame.
- Nakoniec pridáme nasekanú uhorku, dochutíme citrónovou šťavou, korením, prípadne soľou (makrela je slaná). Pridáme podľa chuti kôpor a pažítku, premiešame a dáme odstáť na pár hodín do chladničky.
- Podávame s obľúbenou zeleninou na chlebe alebo s pečivom. Nátierka je vhodná aj na obložené chlebíčky a jednohubky.