Rybacia nátierka

Lahodná nátierka z údenej makrely (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Nátierok z údenáča je tu viacej, na túto však nedám dopustiť, je výborná nielen na chlieb, ale aj na obložené chlebíčky, očká, či jednohubky ako pohostenie pri oslave alebo pre návštevu.

Postup

  1. Vajce uvaríme natvrdo a olúpeme, makrelu vykostíme, cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Mäso z ryby potrháme, rozdrobíme vidličkou a zmiešame s nakrájanou cibuľou.
  3. Pridáme rozdrobený žĺtok z uvareného vajca, horčicu, smotanu, kúsky masla, nastrúhaný syr a bielok z vajca. Dobre premiešame.
  4. Nakoniec pridáme nasekanú uhorku, dochutíme citrónovou šťavou, korením, prípadne soľou (makrela je slaná). Pridáme podľa chuti kôpor a pažítku, premiešame a dáme odstáť na pár hodín do chladničky.
  5. Podávame s obľúbenou zeleninou na chlebe alebo s pečivom. Nátierka je vhodná aj na obložené chlebíčky a jednohubky.