Kváskový zemiakový chlieb od Lujzy.
Ďalší mäkulinký kváskový chlebík. Je výborný ?. Za recept ďakujem Lujze Krajčovičovej ?
na 250-200 °C
Suroviny
Rozkvas: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
Chlieb: | |
celý |
|
100 g |
|
170 g |
|
380 g |
|
50 g |
|
70 g |
|
1 väčší ks |
|
11 g |
|
1-2 ČL |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
Na vysypanie ošatky: | |
1 ČL |
|
Postup
-
1
Rozkvas: všetky suroviny vymiešam a nechám 4-5 hodín nakvasiť.
- 2
Fermentolýza: zmiešam rozkvas, pivo, vodu a múky. Nechám hodinu kvasiť.
- 3
Pridám nastrúhaný zemiak, mletú rascu a soľ. Môže sa pridať aj med a olej. Vymiesim cesto, pokiaľ sa neodliepa od stien misy. Nechám kysnúť 3 hodiny, počas tejto doby ho 2-3 krát preložím.
- 4
Stočím do ošatky. Nechám hodinu postáť na linke a uložím na noc do chladničky.
- 5
Ráno chlieb upečiem. 20 minút pri 250*C, prikrytý a 20 minút pri 200*C odokrytý. Pečiem v liatinovom hrnci, na teplovzduchu, v poriadne vyhriatej rúre. Pred pečením chlieb narežem a postriekam vodou.
- 6
Tu je chlebík v reze. Je výborný, mäkulinký, s chrumkavou kôrkou ?
Tiež kváskový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu