Kváskový chlieb
Kváskový zemiakový chlieb od Lujzy.
Autor receptu: violeta
Ďalší mäkulinký kváskový
chlebík. Je výborný ?. Za recept
ďakujem Lujze Krajčovičovej ?
Postup
- Rozkvas: všetky suroviny vymiešam a nechám 4-5 hodín nakvasiť.
- Fermentolýza: zmiešam rozkvas, pivo, vodu a múky. Nechám hodinu kvasiť.
- Pridám nastrúhaný zemiak, mletú rascu a soľ. Môže sa pridať aj med a olej. Vymiesim cesto, pokiaľ sa neodliepa od stien misy.
Nechám kysnúť 3 hodiny, počas tejto doby ho 2-3 krát preložím.
- Stočím do ošatky. Nechám hodinu postáť na linke a uložím na noc do chladničky.
- Ráno chlieb upečiem. 20 minút pri 250*C, prikrytý a 20 minút pri 200*C odokrytý.
Pečiem v liatinovom hrnci, na teplovzduchu, v poriadne vyhriatej rúre.
Pred pečením chlieb narežem a postriekam vodou.
- Tu je chlebík v reze. Je výborný, mäkulinký, s chrumkavou kôrkou ?