Kuskusový šalát s pečenou paprikou a granátovým jablkom
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
Postup
-
1
Papriky potrieme olejom, rozmiestnime ich na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 15 minút. Po upečení ich preložíme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou. Po 15 minútach papriky odokryjeme, ošúpeme a očistíme od jadierok. Potom ich nakrájame na tenké pásiky.
- 2
Kuskus nasypeme do misky, pridáme soľ, korenie, maslo a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a necháme 15 minút odstáť.
- 3
Po štvrťhodine kuskus premiešame vidličkou, pridáme nakrájanú papriku, zrniečka z granátového jablka a nasekané vňate. Ochutíme vínnym octom, soľou, korením a dôkladne premiešame.
- 4
TIP: Najjednoduchší spôsob, ako vybrať zrniečka z granátového jablka, je rozrezať ho priečne na polovicu, chytiť do ruky reznou stranou smerom k dlani a silne doň udierať vareškou. Zrnká sa uvoľnia a povypadávajú.
Tiež kuskusový šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu