Kuskusový šalát
Kuskusový šalát

Kuskusový šalát s pečenou paprikou a granátovým jablkom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. augusta 2021
Kuskusový šalát s pečenou paprikou a granátovým jablkom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

400 g
400 ml
100 g
600 g farebná (žltá, červená, zelená)
1 ks
1 PL
1 PL
4 PL
100 ml




Postup

  1. 1

    Papriky potrieme olejom, rozmiestnime ich na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 15 minút. Po upečení ich preložíme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou. Po 15 minútach papriky odokryjeme, ošúpeme a očistíme od jadierok. Potom ich nakrájame na tenké pásiky.

  2. 2

    Kuskus nasypeme do misky, pridáme soľ, korenie, maslo a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a necháme 15 minút odstáť.

  3. 3

    Po štvrťhodine kuskus premiešame vidličkou, pridáme nakrájanú papriku, zrniečka z granátového jablka a nasekané vňate. Ochutíme vínnym octom, soľou, korením a dôkladne premiešame.

  4. 4

    TIP: Najjednoduchší spôsob, ako vybrať zrniečka z granátového jablka, je rozrezať ho priečne na polovicu, chytiť do ruky reznou stranou smerom k dlani a silne doň udierať vareškou. Zrnká sa uvoľnia a povypadávajú.

Diskusia k receptu

marianne
variabilné, granarové jablko v poslednej dobe rada využívam do šalátov...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia