Kuskusový šalát s mangoldom a medovo-horčicovou zálievkou fotorecept
Foto: tejaja
Mangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu... Je kedykoľvek k dispozícii, jeho listy pekne dorastajú po celú sezónu. Zobraziť celý popisMangold je veľmi vďačná listová zelenina vhodná na šaláty, polievky, prívarky, k mäsu... Je kedykoľvek k dispozícii, jeho listy pekne dorastajú po celú sezónu. Ak máte záhradku, neváhajte s jeho výsevom.
porcie
príprava
Postup
-
1
Kuskus dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme 5 minút postáť. Potom vidličkou načechráme, opäť zakryjeme a necháme stáť ďalších 5 minút. Opäť premiešame vidličkou a necháme vychladnúť.
-
2
Do kuskusu natrháme listy mangoldu.
-
3
Pridáme na kocky nakrájané paradajky a premiešame.
-
4
Hrnčeku prešľaháme všetky suroviny na zálievku, len kým sa med nerozmieša.
-
5
Prilejeme na šalát. Premiešame, necháme chvíľu v chlade postáť a podávame.
Diskusia k receptu