Kuskusový šalát
Kuskusový šalát s pečenou paprikou a granátovým jablkom
Autor receptu: redakcia
Postup- Papriky potrieme olejom, rozmiestnime ich na plech
a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 15 minút. Po
upečení ich preložíme do misky
a prikryjeme potravinovou
fóliou. Po 15 minútach papriky odokryjeme, ošúpeme
a očistíme od jadierok. Potom
ich nakrájame na tenké pásiky.
- Kuskus nasypeme do misky, pridáme soľ, korenie, maslo
a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a necháme 15 minút
odstáť.
- Po štvrťhodine kuskus premiešame vidličkou, pridáme
nakrájanú papriku, zrniečka z granátového jablka a nasekané vňate.
Ochutíme vínnym octom, soľou,
korením a dôkladne premiešame.
- TIP: Najjednoduchší spôsob, ako vybrať zrniečka
z granátového jablka, je rozrezať ho priečne na
polovicu, chytiť do ruky reznou stranou
smerom k dlani a silne doň udierať vareškou.
Zrnká sa uvoľnia a povypadávajú.
|