Kuskusový šalát

Kuskusový šalát s pečenou paprikou a granátovým jablkom

Autor receptu: redakcia

5
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Papriky potrieme olejom, rozmiestnime ich na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov asi 15 minút. Po upečení ich preložíme do misky a prikryjeme potravinovou fóliou. Po 15 minútach papriky odokryjeme, ošúpeme a očistíme od jadierok. Potom ich nakrájame na tenké pásiky.
  2. Kuskus nasypeme do misky, pridáme soľ, korenie, maslo a zalejeme vriacou vodou. Prikryjeme a necháme 15 minút odstáť.
  3. Po štvrťhodine kuskus premiešame vidličkou, pridáme nakrájanú papriku, zrniečka z granátového jablka a nasekané vňate. Ochutíme vínnym octom, soľou, korením a dôkladne premiešame.
  4. TIP: Najjednoduchší spôsob, ako vybrať zrniečka z granátového jablka, je rozrezať ho priečne na polovicu, chytiť do ruky reznou stranou smerom k dlani a silne doň udierať vareškou. Zrnká sa uvoľnia a povypadávajú.