Kuracie mäso

Kuracie tikka masala

Autor receptu: ryzasos

Tento recept pre vás pripravila Martina, mamachef. Jednoduché typické indické jedlo tikka masala s kuracími prsami a SOS basmati ryžou.

2
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia očistite a nakrájajte na stredne veľké kocky. Osoľte.
  2. Cesnak aj zázvor olúpte a nakrájajte na jemno. Vo väčšej miske zmiešajte jogurt, nakrájaný cesnak a zázvor, garam masalu a čili.
  3. Kuracie kúsky pridajte do marinády, premiešajte, prikryte potravinovou fóliou a dajte minimálne na 2 hodiny oddýchnuť do chladničky, ideálne cez noc.
  4. Cibuľu, cesnak a zázvor nakrájajte na jemno.
  5. Vo veľkej panvici zohrejte olej a opečte na ňom marinované kúsky kurčaťa. Nedávajte do panvice všetku jogurtovú marinádu, z mäsa ju nechajte zľahka odkvapkať a odložte si ju bokom na neskôr.
  6. Akonáhle bude mäso dobre opečené, dajte ho na bok a na tej istej panvici orestuje cibuľu, zázvor a cesnak. Pridajte korenie garam masala, sladkú papriku, kurkumu, rímsku rascu a kardamóm.
  7. Pridajte pretlak, opäť krátko orestujte a všetko zalejte drvenými paradajkami a smotanou.
  8. Pridajte aj zvyšok jogurtovej marinády, štipku soli a nechajte 5 minút variť.
  9. Omáčku rozmixujte dohladka (ideálne v stolnom mixéri, ale postačí aj tyčový) a potom vráťte do panvice aj spolu s orestovaným kuracím mäsom. Takto nechajte spoločne variť ďalších 5 minút. Podľa potreby dochuťte soľou a podávajte s maslovou ryžou basmati s hráškom.
  10. Postup na ryžu: Ryžu niekoľkokrát dôkladne premyte a nechajte odkvapkať. V malom hrnci vhodnom aj do rúry ryžu sprudka krátko orestujte na lyžici rozohriateho tuku. Zalejte vodou, pridajte štipku soli a teplotu platne zvýšte na maximum.
  11. Za občasného miešania varte, kým sa voda takmer neodparí a na hrnci sa nezačne tvoriť škrobová vrstva. V tejto chvíli hrniec prikryte pokrievkou a dajte do rúry predhriatej na 180 ° C na 12 minút.
  12. Ďalší, menší až stredne veľký hrniec zaplňte do 2/3 vodou, osoľte a priveďte do varu. Do vody vhoďte hrášok a nechajte 90 sekúnd variť. Potom sceďte a hrášok ihneď prudko schlaďte.
  13. Hrášok potom vmiešajte do hotovej ryže av prípade potreby dochuťte soľou alebo lyžicou masla.