Kuracie stehná dusené s toskánskym kelom na haluškách s bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Hladala som na internete recepty v ktorych by som mohla pouzit kel ktory mi zacal rast v
zahradke. Oslovil ma tento recept
http://www.taste.com.au/recipes/40918/braised+chicken+
thighs+with+kale+and+herbed+spaetzle?
ref=collections,kale-recipes
4 porcie |
35 minút príprava |
120 minút na 160 °C |
Postup
- Kel som odfotila aj na koreni v zahradke, aby sa mi podarilo upresnit co som vlastne pouzila. Janka, @janger tu mala nedavno recepty na podobne druhy tohoto kelu. V poslednom case sa o nom vela pise, vyzdvihuju sa jeho prednosti. Tu je jeden zaujimavy clanok
http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=38
Je to sice po anglicky, ale ujo google vam to celkom dobre prelozi.
- Kuracie stehna som obalila v muke v ktorej som predtym rozmiesala pomlete korenie styroch farieb.
- Obalene kuracie stehna som z obidvoch stran oprazila na rozohriatej masti.
- Oprazene stehna som odlozila do misky. Na masti co mi zostala v hrnci som poprazila nakrajanu cibulu. K cibuli som pridala cesnakovu pastu a este som vsetko spolu chvilu poprazila. Pouzila som cesnakovu pastu, lebo mam este zasoby co som si davnejsie narobila. Recept na tuto pastu som pridala este v aprili
http://www.varecha.pravda.sk/recepty/toum-cesnakovy-krem-z-libanonu-fotorecept/63529-recept
Namiesto cesnakovej pasty mozete pouzit struciky cerstveho cesnaku.
- Kuracie stehna som dala naspat do hrnca, posolila som ich, zaliala som ich bielym vinom, pridala som vodu a vetvicku citronoveho tymianu. Hrniec som prikryla a vlozila do vyhriatej rury. Maso som dusila na 160 °C 2 hodiny. Toto boli nase kurcata z domaceho chovu, neboli najmladsie, takze potreboli trochu viacej casu aby sa udusili do makka.
- Medzitym ako bolo maso v rure som si pripravila halusky. Najprv som rozslahala vajicka, potom som pridala vodu, muku, pazitku, vnatku a vsetko som spolu vareskou spracovala na vlacne cesto.
- Haluskove cesto som pretlacila cez haluskar do vriacej vody.
- Kel som umyla, osusila a vybrala som z prostriedku tvrde zily.
- Udusene makke maso som vybrala do misky.
- Najprv som tycovym mixerom rozmixovala rozvarenu cibulu, tym sa vyvar zahustil. Potom som do vyvaru pridala pokrajany kel. Kel som trochu povarila aby bol jemnejsi, asi tak 5 minut. Na koniec som do omacky pridala rozmiesanu kyslu smotanu.
- Ja zvyknem kuracie maso do omaciek vykostit. Lahsie sa to je, nemusi sa uz nikto patlat s kostami. No to je uz ale vec zvyku, kazdy si urobi podla seba.