Kuracie rezne s kyslou smotanou
Autor receptu: jezibabka1
Robila som to včera na obed a chutilo.
Postup
- rezne pozdĺžne prerežeme na tenšie plátky ( ale môžu byť aj celé , len u nás máme radšej tenšie rezne) osolíme, "okoríme" - to je Vincenzov výraz pre okoreníme:) potrieme horčicou a prudko opražíme na oleji
- do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme papriku, zalejeme vodou, pridáme rezne a dusíme do mäkka
- na záver pridáme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a múkou, omáčku ak treba dosolíme a podávame s nokmi, cestovinou alebo hranolkami a ryžou
- ja nemám veľmi rada, keď mi v jedle pláva cibuľa, tak pred dokončením povyberám mäsko,omáčku precedím, potom zahustím smotanou, vložím mäsko naspäť, prehrejem a hotovo:)