Kuracie rezne s kyslou smotanou

Autor receptu: jezibabka1

Robila som to včera na obed a chutilo.

Postup

  1. rezne pozdĺžne prerežeme na tenšie plátky ( ale môžu byť aj celé , len u nás máme radšej tenšie rezne) osolíme, "okoríme" - to je Vincenzov výraz pre okoreníme:) potrieme horčicou a prudko opražíme na oleji
  2. do výpeku dáme nadrobno pokrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme papriku, zalejeme vodou, pridáme rezne a dusíme do mäkka
  3. na záver pridáme kyslú smotanu zmiešanú s cukrom a múkou, omáčku ak treba dosolíme a podávame s nokmi, cestovinou alebo hranolkami a ryžou
  4. ja nemám veľmi rada, keď mi v jedle pláva cibuľa, tak pred dokončením povyberám mäsko,omáčku precedím, potom zahustím smotanou, vložím mäsko naspäť, prehrejem a hotovo:)