Kuracie stehná na zelenine
Kuracie stehná na zelenine

Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. mája 2017
Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom (fotorecept)
Foto: cesminaz

Jednoduché a velmi chutné.

Suroviny

3 ks
4-5 ks
2 ks
menší kus
1 ks veľká
podľa potreby na podliatie
1 KL
1 KL
podľa chuti
2 malé ks
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme 3 väčšie horné kuracie stehná s chrbtovou časťou. Každe jedno stehno pokrájame na 4 časti. Dalej 4-5 stredne velkych mrkiev, 2 petržleny a asi pólku z 1 stredne velkej hlávky zeleru. Mrkvu a petržlen si pokrájame na 3-4cm dlhé kruhy, ktoré následne ešte prekrojíme pozdĺž bud na polovicu, alebo na štvore. Zeler pokrájame na pásiky a cibulu na kocky.

    Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibulu si v jednej panvici na oleji zosklovatíme. Dáme na ňu mäso, osolíme ho a zakryjeme pokrievkou. Takto necháme cca 15 minút mäso akoby dusiť, aby si pustilo vlastnú šťavu.

    Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ked uz má dosť vlastnej šťavy, pridáme pokrájanú zeleninu, oregano, menšie bobkové listy, celú a aj mletú rascu a sol. Zalejeme do 3/4 vodou tak, aby zelenina ešte kukala :-) Takto zaliate varíme pomaličky do mäkka. Na konci ochutíme citrónovou šťavou :-)

    Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ako prílohu som zmiešala 2 dl jazmínovej ryže s 2dl bulgurom, voda, kúsok masla a sol. Uvarila som to celkom klasicky, ako ryžu. Má to vynikajúcu chuť a velmi sa to k tomuto kuraťu hodí :-) Ale výborný je k tomu aj kuskus.

    Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pre niekoho je toto možno nezvyklá kombinácia chutí, ale je to výborné. Ja som si toto jedlo oblúbila hned na prvýkrat, ked som ho jedla u mojej známej :-) Prajem dobrú chuť...

    Kuracie mäso s koreňovou zeleninou a oreganom (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
všetko je parádne, chute, suroviny, vône, príprava. Presne také, ako milujem. Len nechápem jedno - prečo deliť tie nešťastné kosti na menšie diely. Zažila som to v niekoľkých krajinách a celý zážitok z chutného jedla sa stratil pri vyberaní úlomkov kostí, a v najhoršom prípade vlastných zubov, z úst. Predsa stačí rozdeliť kura niekde v kĺboch, prečo ho sekať v kostiach... veľmi zvláštny zvyk, ktorý určite nie je komfortný pre stravníkov. To nie je námietka voči receptu, ten sa mi páči, len voči tomu nešťastnému deleniu kostí
@Tiginko (15.5.2017 22:53)

Milá @Tiginko ..to,ze ja som to takto pokrajala neznamena,ze to musi robit tak aj druhy.A logicke by malo byt aj to,ze to mäso,po takom rozrezaní treba od možnych úlomkov aj dobre oplachnut pod tečúcou vodou-čo ja stále robím.Takze nemam žiadny problem s úlomkami kostí :-) Nie vzdy to takto pokrajam,zaleži od toho,ze ktore časti kurata robim.Ked robim cele kura,tak ho len normalne rozporcujem.Je to na každom,ake kuracie mäso pouzije a ze ako si ho pokraja.Dakujem ti pekne za nahliadnutie a za tvoj komentar.Tesim sa,ze inak ti je recept po chuti :-)
@Monty @Izabelka @Terinka55 @Haji dakujem vam za pozastavenie a za vase mile slova :-) @Violeta milá,no ty si ma fakt prijemne prekvapila ;-) V žiadnom pripade sa ospravedlnovat nemusiš,ten kto to nevarí s takymito koreninamy,ten vie túto chut len tažko odhadnut :-) Ale som rada,ze si predsalen s chutou spokojna,velmi sa tesim,ze doma chutilo.Ten Sumak si celkom dobre použila,mna by tam nebol napadol :-) Iste tam okrem kyslosti dal aj trocha inu chut.Sumak sa inak velmi hodí do mäsovych jedal :-) A tá bulgurova ryža sa hodí naozaj k hocičomu,celkom podla chuti.Dakujem ti za vyskušanie a tvoju odozvu s fotkou.