Kuracie prsia

Kuracie kúsky v kórejskej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Nedávno mi volal kamarát z Kadaně a reč prišla aj na jedlo. Nadiktoval mi recept, ktorý jedol u jeho kamaráta a tak mu to chutilo, že si pýtal recept.* Takže tu je, aj keď pravdupovediac netuším, či to má niečo spoločné s kórejskou kuchyňou. Ale nám to veľmi chutilo. Zaujímavé kombinácie chutí.

6
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pokrájala som mäso na hrubšie rezance, dala do misky a pridala uvedené suroviny okrem soli. Cesnak treba rozpučiť, alebo nastrúhať. Nechala som v chladničke do druhého dňa, ale asi stačí aj pár hodín.
  2. Do misky som si pripravila omáčku, dala som do nej všetky suroviny okrem vňate a sezamových semienok, premiešala a odložila bokom.
  3. Do woku som dala olej a postupne nechala mäso zatiahnuť. Ja som to robila na 2x. Odložila som ho bokom do misky, osolila a premiešala.
  4. Z woku som vyliala olej a naliala do neho pripravenú omáčku. Nechala som ju zohriať. V pohári som rozmiešala škrob vo vode a pridala k omáčke.
  5. Asi za minútu som pridala pripravené mäso, vňať a semienka. Prehriala som a to je celé. Na tanieri som ešte ozdobila čiernymi sezamovými semienkami. Možno to vyzerá zložito, ale nie je.