Kuracie mäso

Kuracia korma

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Kura naporciujeme (kožu necháme), nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Mäso nasolíme, nastrúhame trošku citrónovej kôry, pridáme šťavu z pol citróna, drvenú rascu a smotanový jogurt. Premiešame a necháme odležať, ideálne aspoň 6 hodín.
  2. Do kastróla so širokým dnom dáme olej alebo maslo ghee, necháme rozpáliť. Pridáme horčicové semienka a počkáme, kým začnú praskať. Vtedy stiahneme oheň a pridáme celú škoricu, drvenú rímsku rascu, korenie garam masala, kurkumu, mletý koriander a premiešame. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme.
  3. V mixéri zmixujeme cesnak, zázvor, čili papričku, podlejeme trochou vody. Túto zmes pridáme k cibuli. Do tohto základu dáme kúsky kuraťa a opečieme zo všetkých strán.
  4. V mixéri rozmixujeme kešu orechy s makom a so strúhaným kokosom, opäť podliate trochou vody. Zmes pridáme ku kuraťu. Pridáme ešte trochu jogurtu, kokosové mlieko, osolíme a okoreníme. Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme do mäkka 40–60 minút, občas premiešame. Keby sa omáčka vyvarila, stačí priliať trochu vody alebo kokosového mlieka.
  5. K tomuto jedlu je vhodná ako príloha neochutená jazmínová ryža. Na tanieri jedlo dekorujeme kúskami čili papričky a čerstvými lístkami koriandra.