Kuracie mäso
Kuracia korma
Autor receptu: redakcia
Postup- Kura naporciujeme (kožu necháme), nakrájame na menšie kúsky a dáme do misy. Mäso nasolíme, nastrúhame trošku citrónovej kôry,
pridáme šťavu z pol citróna, drvenú rascu a smotanový jogurt. Premiešame a necháme odležať, ideálne aspoň 6 hodín.
- Do kastróla so širokým dnom dáme olej alebo maslo ghee, necháme rozpáliť. Pridáme horčicové semienka a počkáme, kým
začnú praskať. Vtedy stiahneme oheň a pridáme
celú škoricu, drvenú rímsku rascu, korenie garam masala, kurkumu, mletý koriander a premiešame. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme.
- V mixéri zmixujeme cesnak, zázvor, čili papričku, podlejeme trochou vody. Túto zmes pridáme k cibuli. Do tohto základu dáme kúsky
kuraťa a opečieme zo všetkých strán.
- V mixéri rozmixujeme kešu orechy s makom
a so strúhaným kokosom, opäť podliate trochou
vody. Zmes pridáme ku kuraťu. Pridáme ešte
trochu jogurtu, kokosové mlieko, osolíme a okoreníme. Prikryjeme pokrievkou a na miernom
ohni dusíme do mäkka 40–60 minút, občas premiešame. Keby sa omáčka vyvarila, stačí priliať
trochu vody alebo kokosového mlieka.
- K tomuto jedlu je vhodná ako príloha
neochutená jazmínová ryža. Na tanieri jedlo
dekorujeme kúskami čili papričky a čerstvými
lístkami koriandra.
|