Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) fotorecept

patricia8 - bez fotkypatricia8, 6. januára 2021
Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)
Foto: patricia8

Recept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti. Je to čínske jedlo a prvýkrát mi tak veľmi zachutilo v Zobraziť celý popisRecept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti. Je to čínske jedlo a prvýkrát mi tak veľmi zachutilo v Anglicku, kde som sa ho naučila tak jesť ? Dúfam, že vám bude chutiť.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
60 g (Solamyl)
2 ks
na vyprážanie
Omáčka:
3 PL
3 ks
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ks
150 g (z konzervy)
1 ks menšia
2 PL
180 ml
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Ako prvé umyjeme a nakrájame kuracie prsia na kocky, také menšie, osolíme. Obalíme v Solamyle. Taký trik ako obaliť kúsky - najľahšie je dať do zip sáčku Solamyl a v ňom obaliť kuracie kúsky.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Dáme zohriať olej do panvice a pripravíme si 2 rozšľahané vajcia. Kuracie kúsky obaľujeme vo vajciach.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Keď ich máme obalené, dáme do oleja pražiť.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Vyprážané by mali vyzerať takto.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme omáčku: Do hrnca dáme olej a opražíme cesnak. Pridáme nakrájanú papriku, cibuľu na kocky také cca 2 cm veľké. Troška opražíme, nie do zmäknutia, paprika aj cibuľa musia byť také stredne opražené. Pridáme nakrájaný ananás a tiež troška opražíme.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Všetko podusíme na miernej teplote. Pridáme jablčný ocot a povaríme.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme kečup a premiešame.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Ďalej pridáme sójovú omáčku a tak isto miešame.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec pridáme kryštálový cukor.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Omáčku varíme aspoň 10-15 min a pridáme opražené kuracie kúsky, povaríme ešte 5 min.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Ako príloha je najlepšia ryža. Mäsko s omáčkou je najlepšie, keď postojí, chute sa spoja a kuracie kúsky nasiaknu omáčkou. Dúfam, že vám bude chutiť. Dobrú chuť prajem???

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 11

Diskusia k receptu

illia
Dobrý deň... nič proti človeku ktorý tento recept vymyslel ale mne a ani mojej rodine tento recept vôbec nechutil. Zelenina a ananás ktorý tam šiel úplne zanikol pri tom octe. Nič iné keď som to jedla som necítila len ocot s ryžu. Zbytočne vyhodené suroviny môže to ísť akurát tak rovno do koša. Tento recept možno spravím keď budem mať koronu nech necítim tu chuť..
margaretaka1
Aby to nebolo až tak kyslé,dala by som namiesto kečupu rajčinový pretlak alebo pasírované rajčiny
miski
Dobry vecer, dnes som sa rozhodla vyskusat tento recept. Nechcem nikoho urazit ale to sa nedalo jest. Ocot nam az oci stipal ked sme to jedli. Tento recept sa podla mojho nazoru nevydaril...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia