Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) fotorecept

patricia8 - bez fotkypatricia8, 6. januára 2021
Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)
Foto: patricia8

Recept mám z jednej anglickej kuchárky a doladené podľa mojej chuti. Je to čínske jedlo a prvýkrát mi tak veľmi zachutilo v Anglicku, kde som sa ho naučila tak jesť 😊 Dúfam, že vám bude chutiť.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
60 g (Solamyl)
2 ks
na vyprážanie
Omáčka:
3 PL
3 ks
1/2 ks
1/2 ks
1/2 ks
150 g (z konzervy)
1 ks menšia
2 PL
180 ml
100 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ako prvé umyjeme a nakrájame kuracie prsia na kocky, také menšie, osolíme. Obalíme v Solamyle. Taký trik ako obaliť kúsky - najľahšie je dať do zip sáčku Solamyl a v ňom obaliť kuracie kúsky.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Dáme zohriať olej do panvice a pripravíme si 2 rozšľahané vajcia. Kuracie kúsky obaľujeme vo vajciach.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Keď ich máme obalené, dáme do oleja pražiť.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Vyprážané by mali vyzerať takto.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme omáčku: Do hrnca dáme olej a opražíme cesnak. Pridáme nakrájanú papriku, cibuľu na kocky také cca 2 cm veľké. Troška opražíme, nie do zmäknutia, paprika aj cibuľa musia byť také stredne opražené. Pridáme nakrájaný ananás a tiež troška opražíme.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Všetko podusíme na miernej teplote. Pridáme jablčný ocot a povaríme.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme kečup a premiešame.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Ďalej pridáme sójovú omáčku a tak isto miešame.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Nakoniec pridáme kryštálový cukor.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Omáčku varíme aspoň 10-15 min a pridáme opražené kuracie kúsky, povaríme ešte 5 min.

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Ako príloha je najlepšia ryža. Mäsko s omáčkou je najlepšie, keď postojí, chute sa spoja a kuracie kúsky nasiaknu omáčkou. Dúfam, že vám bude chutiť. Dobrú chuť prajem🥘🍛🥢

    Kura v sladko-kyslej omáčke (Sweet and sour chicken) (fotorecept)  - obrázok 11

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre