Pečená krvavnička

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10 minút restujeme. Potom pridáme horčicové semená, na plátky nakrájané hrušky a podlejeme bielym vínom. Dusíme do polomäkka, aby kapusta zostala chrumkavá.
  2. Cviklová pena: Cviklu očistíme, dáme uvariť do osolenej vody domäkka a rozmixujeme spolu s chrenom, maslom a so smotanou dohladka. Preložíme do rajnice, dochutíme soľou a korením podľa potreby a zredukujeme na hustý krém.
  3. Plnené zemiaky: Zemiaky dobre umyjeme, osolíme a pokvapkáme maslom. Pečieme spolu s čerstvým tymianom. Pred podávaním zemiaky rozkrojíme a prstami stlačíme, aby sa vytvoril otvor na dip z kyslej smotany, nasekaného kôpru, citrónovej šťavy, soli a korenia.
  4. Krvavničku upečieme v rúre na masti. Chrumkavú hruškovú kapustu uložíme na tanier, priložíme pečené zemiaky a krvavničku. Dozdobíme cviklovou penou a chrenom.