Pečená krvavnička
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Autor receptu: redakcia
Postup- Cibuľu upražíme na masti, pridáme
koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10 minút restujeme.
Potom pridáme horčicové semená, na
plátky nakrájané hrušky a podlejeme bielym vínom. Dusíme do polomäkka, aby
kapusta zostala chrumkavá.
- Cviklová pena: Cviklu očistíme, dáme uvariť do osolenej vody
domäkka a rozmixujeme
spolu s chrenom, maslom a so smotanou
dohladka. Preložíme do rajnice, dochutíme soľou a korením podľa potreby a zredukujeme na hustý krém.
- Plnené zemiaky: Zemiaky dobre umyjeme, osolíme
a pokvapkáme maslom. Pečieme spolu
s čerstvým tymianom. Pred podávaním
zemiaky rozkrojíme a prstami stlačíme,
aby sa vytvoril otvor na dip z kyslej smotany, nasekaného kôpru, citrónovej šťavy, soli a korenia.
- Krvavničku upečieme v rúre na
masti. Chrumkavú hruškovú kapustu uložíme
na tanier, priložíme pečené zemiaky a krvavničku. Dozdobíme cviklovou
penou a chrenom.
|