Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní
Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 11. júla 2018
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 11. júla 2018

Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25-30 minút
príprava
príprava
Suroviny
400 g (Niva) |
|
400 g |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
150 g |
|
300 g |
|
1 l |
|
500 g (zmes) |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
500 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a v strúhanke (obalíme 2–krát, aby nevytiekol syr) a vyprážame v rozpálenom oleji.
- 2
Očistené a šupky zbavené hrušky nakrájame na malé kocky. Z cukru pripravíme karamel, do ktorého pridáme nakrájané hrušky aj malú čili papričku. Opečieme v karameli a zalejeme zázvorovým pivom. Dusíme domäkka. Podávame na listovom šaláte.
Tiež krokety:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
- 2
Diskusia k receptu