Syrové krokety za päť minút

stefanm - fotkastefanm, 7. septembra 2011
Syrové krokety za päť minút
Foto: stefanm

Dnes som si varil obed len pre seba a fakt mi to dlhšie netrvalo!!Za päť minút aj s umytým riadom.Vyskúšajte a stopnite si čas.Keď Zobraziť celý popisDnes som si varil obed len pre seba a fakt mi to dlhšie netrvalo!!Za päť minút aj s umytým riadom.Vyskúšajte a stopnite si čas.Keď sa človeku chce tak dokáže urobiť z piatich gramov syra obed hodný kráľovského stola.

1
porcia
1 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 dkg
1 ks malé
1 ČL
2 PL
1 plátok




Postup

  1. 1

    K nastúhanemu syru pridáme vajíčko a trochu strúhanky,ochutíme vegetou a premiešame.

    Syrové krokety za päť minút - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici rozohrejeme olej , pridáme polovicu syrovej zmesi , ...

    Syrové krokety za päť minút - obrázok 2
  3. 3

    ... preložíme plátkom šunky , ...

    Syrové krokety za päť minút - obrázok 3
  4. 4

    ...prekryjeme druhou polovicou zmesi a husto zasypeme strúhankou . Na miernom ohni pomaly do svetlohneda vyprážame.

    Syrové krokety za päť minút - obrázok 4
  5. 5

    Počas vypražania si pripravíme šalát podľa chuti (ja som mal chuť na paradajkový - paradajka,cibuľa,ocot,bazalka,cukor) a po usušení kroketky podávame.

    Syrové krokety za päť minút - obrázok 5
  6. 6

    Päť minút práce a máte hotovo.

    Syrové krokety za päť minút - obrázok 6
  7. 7

    Nezdravé vyprážané jedlo chutí najlepšie ak ho zapijete vychladeným pivom!!!

    Syrové krokety za päť minút - obrázok 7

Diskusia k receptu

ancicka
Tak to by som sa hned nechala ponúknuť.
Keby všetký" nezdravé" jedla boli nezdravé,tak nás tu už polovica nieto!
elisticka
super receptik aj tie tvoje videa :-) a zemiacky ti priniesol skriatok:-))))
babi
Keď som videla recept,prvé čo ma napadlo, kde je video? Ale nesklamal si, len prečo taká "smútočná" hudba? /nieže by nebola pekná/
Inak super, načo si ten vrch posypával strúhankou ,
stefanm
@babi aby mi to pri jedení aj trochu "chrumkalo" .... tá hudba nie je smutná . je len "pekná" - pomalá - ukľudňujúca . asi som potreboval "skľudniť"!!!
julica
Dala by som si, mám chuť na niečo mastné :) @ancicka , akýže to alibizmus, svedčí o tom rebríček úmrtí na kardiovaskulárne choroby, ktorý vedieme.
coldbery
je to výborny nápad .....keď budem lenivá tak to si za päť minút zkuchtím....vyzerá to veľmi chutne...:)))
betty21
Ancicka, výborný komentár!!!! Chutný receptík. Aj ja niekedy takto experimentujem. Niečo podobné, ako keď z rezňov ostane vajíčko apod. urobím z toho "kabáč" a ten nám niekedy chití lepšie ako šnicel ?)
betty21
Ancicka, výborný komentár!!!! Chutný receptík. Aj ja niekedy takto experimentujem. Niečo podobné, ako keď z rezňov ostane vajíčko apod. urobím z toho "kabáč" a ten nám niekedy chutí lepšie ako šnicel ?)
eunika
Som v rozpakoch,práve som si kúpila parný hrniec, a tu taká rýchla dobrota.Ale zdravie máme len jedno,takže maximálne dvakrát do roka.Cholesterol je totiž .....Aj tá hudba niečo pripomína...
anina43
@dudus55 veru nezostalo, pripravila som dnes túto rýchlovku a priznám sa, chutila nám viac ako klasický vyprážaný rezeň, dnes som u manžela zabodovala, použila som údený syr a vegetu som ani nepridala, aj tak bol výsledok supééér, stefanm dik za dobrý receptik, tak to má byť, rýchlo a chutne a to smaženie raz za čas neuškodí
diabambulka
ten nápad sa mi páči, vyskúšam keď budem sama doma a budem rozmýšľať čo bude dnes dobrého :-))) ďakujem pochvala ukladám
zzdravo
dakujem a ja, ked som v stredu videla receptik, tak ma dost potesil, mala som dlhu cestu pred sebou a vyvarat by sa mi vecer nechcelo. Aj ked papat uz ano. Takze toto bola idealna volba :D. Dakujem, chutilo mi.
cica2
páčia sa mi tvoje recepty, sú nápadité a krásne a aj to úvodné foto si krásne spravil, tiež som to tak už skúšala, ale čo som chcela aby bolo čiernobiele, bolo farebné, ale raz sa to naučím :)