Grilovaná krkovička
Grilovaná krkovička

Krkovička v pivovej marináde na grile so zeleninovým špízom

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata, 2. júna 2021
Krkovička v pivovej marináde na grile so zeleninovým špízom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5-6
porcií

Suroviny

1 kg
5-6 ks
2-3 ks
2 ks
2 ks
10-12 ks
1 ks
Marináda:
150 ml
50 ml
1 PL
3-4 strúčiky
1 vetvička
1 ČL
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na plátky, mierne osolíme, okoreníme a naklepeme. Dáme do misky, zalejeme marinádou, ktorú urobíme rozmixovaním všetkých surovín a premiešame, aby sa dostala všade. Zakryjeme fóliou a dáme do chladničky na 2 až 12 hodín.

  2. 2

    Pred úpravou mäsa nakrájame zeleninu na kolieska alebo kocky, šampiňóny na polovicu a napichujeme striedavo na špajdle alebo kovové špízy. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom.

  3. 3

    Špízy poukladáme na rozpálený gril spolu z mäsom a otáčame, kým nie sú hotové.

Diskusia k receptu