Krémová polievka

Krémová polievka z homára

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na rozpálenom oleji sprudka opražíme cibuľu, pridáme papriku, zázvor, čili, petržlen, zeler, mrkvu a cesnak – a všetko spolu podusíme dohneda. Pridáme tom yum pastu, citrónovú trávu a paradajkový pretlak. Miešame asi 2 minúty a zalejeme zeleninovým vývarom. Pridáme homára, osolíme, zakryjeme a povaríme asi 45 minút.
  2. Homára potom vyberieme a oberieme z neho mäsité časti. Z polievky vyberieme aj citrónovú trávu. Potom ju vymixujeme dohladka. Pridáme smotanu na varenie a prevaríme asi 10 minút. Necháme odstáť.
  3. Príprava vložky do polievky: Na masle na panvici opražíme kúsky pstruha lososovitého s olúpanými cherry paradajkami. Opraženú zmes vložíme do taniera, pridáme sójové klíčky, najemno nakrájanú koriandrovú vňať a jarnú cibuľku. Zalejeme polievkou.