Krémová kuracia polievka
Radovan Budzák
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 24. júla 2022
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 24. júla 2022
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
V hrnci na oleji opečieme kuracie stehná a keď sú zatiahnuté, vyberieme ich von. Vo výpeku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno, strúčiky cesnaku a očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme soľ, korenie a kurkumu, zalejeme1 litrom vody alebo vývaru. Do polievky vložíme kuracie stehná a varíme domäkka.
- 2
Uvarené stehná a časť koreňovej zeleniny vyberieme z polievky. Polievku v hrnci rozmixujeme dohladka a zjemníme smotanou, dochutíme.
- 3
Do polievky vložíme nakrájané mäso z uvarených stehien soľou, odloženú koreňovú zeleninu, prípadne uvarené domáce cestoviny. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tiež kuracia polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu