Kuracia polievka
Kuracia polievka

Krémová kuracia polievka

Radovan Budzák
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 24. júla 2022
Krémová kuracia polievka
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

450 g
1 ks
2 strúčiky
300 g (mrkva, petržlen, zeler)
1 l (alebo voda)
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci na oleji opečieme kuracie stehná a keď sú zatiahnuté, vyberieme ich von. Vo výpeku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno, strúčiky cesnaku a očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme soľ, korenie a kurkumu, zalejeme1 litrom vody alebo vývaru. Do polievky vložíme kuracie stehná a varíme domäkka.

  2. 2

    Uvarené stehná a časť koreňovej zeleniny vyberieme z polievky. Polievku v hrnci rozmixujeme dohladka a zjemníme smotanou, dochutíme.

  3. 3

    Do polievky vložíme nakrájané mäso z uvarených stehien soľou, odloženú koreňovú zeleninu, prípadne uvarené domáce cestoviny. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu