Kuracia polievka

Krémová kuracia polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. V hrnci na oleji opečieme kuracie stehná a keď sú zatiahnuté, vyberieme ich von. Vo výpeku orestujeme cibuľu nakrájanú nadrobno, strúčiky cesnaku a očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu. Pridáme soľ, korenie a kurkumu, zalejeme1 litrom vody alebo vývaru. Do polievky vložíme kuracie stehná a varíme domäkka.
  2. Uvarené stehná a časť koreňovej zeleniny vyberieme z polievky. Polievku v hrnci rozmixujeme dohladka a zjemníme smotanou, dochutíme.
  3. Do polievky vložíme nakrájané mäso z uvarených stehien soľou, odloženú koreňovú zeleninu, prípadne uvarené domáce cestoviny. Dozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.