Rybacia polievka

Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

4
porcie
35 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.
  2. Potom pridáme opracované ryby a necháme variť domäkka asi 45 minút až hodinu. Po uvarení vyberieme bobkový list aj nové korenie a polievku rozmixujeme. Pripravenú polievku precedíme, privedieme do varu, vlejeme smotanu, krátko povaríme a dochutíme maslom,citrónovou šťavou, soľou a korením. Zjemníme maslom a podávame s tvarohovou knedličkou.
  3. Tvaroh v miske osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko, nasekanú pažítku, kôpor a detskú krupicu. Vypracujeme jemnú hmotu, z ktorej lyžicou tvarujeme knedličky a varíme ich 10 minút v osolenej vode.