Rybacia polievka
Rybacia polievka

Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou fotorecept

Roman Martinkovič
šéfkuchár hotela Devín**** v Bratislave, 20. septembra 2017
Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

Polievka:
100 g
100 g
100 g
100 g
50 g
50 g
50 g
100 ml
1 ks
500 ml
250 ml
1 ks
Tvarohová knedlička:
100 g
1 ks
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list, nové korenie a osolíme.

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom pridáme opracované ryby a necháme variť domäkka asi 45 minút až hodinu. Po uvarení vyberieme bobkový list aj nové korenie a polievku rozmixujeme. Pripravenú polievku precedíme, privedieme do varu, vlejeme smotanu, krátko povaríme a dochutíme maslom,citrónovou šťavou, soľou a korením. Zjemníme maslom a podávame s tvarohovou knedličkou.

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tvaroh v miske osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko, nasekanú pažítku, kôpor a detskú krupicu. Vypracujeme jemnú hmotu, z ktorej lyžicou tvarujeme knedličky a varíme ich 10 minút v osolenej vode.

    Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: