| 
	        
	        
	        Dusený králik
	        Králík v šouletu – Králik na zmesi hrachu a krúpAutor receptu: redakcia   | 
 4porcie
 | 
 70 minútpríprava
 | 
 15-20 minútna 165 °C
 | 
PostupJačmenné krúpy a hrach opláchneme
pod studenou vodou a dáme
variť do osolenej vody. Hotový hrach a krúpy scedíme.Medzitým
rozporciujeme králika a opečieme
na oleji. Králika vyberieme a v tej istej
panvici osmažíme nasekanú cibuľu,
cesnak a podlejeme trochou vývaru.
Vrátime späť králika, dochutíme
soľou, korením, majoránom a dusíme
domäkka. Do zapekacej misy postupne
vrstvíme zmes hrachu, krúp a opečené
mäso. Dodusíme prikryté v rozohriatej
rúre pri 165 °C asi 15 – 20 minút.
 |