Králičie stehná na červenom Vermute so šalviou fotorecept
Dnešný nedeľný obed z králičieho mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 2 kd |
|
| 80 g |
|
| 1 strúčik |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 200 ml |
|
| 5 lístky |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
| štipka |
|
| štipka |
|
| 4 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Králika som umyla, osušila a rozporcovala. Urobila som si balíčky na ďalšie spracovanie v kuchyni a dala do mrazáka. Z hrude a zadnej časti chrbta som urobila králičí vývar. Tento králik bol mladý, takže jeho kuchynská úprava bude kratšia.
-
2
Pripravila som si slaninu a cesnak na špikovanie. Slaninu som ešte pripravila aj ďalšiu, pretože ju použijem ako základ pod mäso.
-
3
Na panvicu do výpeku od slaniny som pridala stehná a opiekla som ich z jednej
-
4
i z druhej strany.
-
5
Opečené stehná som vyložila na tanier. Výpek spolu so slaninou som preložila do rajnice a pridala som k nemu nakrájanú cibuľu.
-
6
Do zlatista upečenú cibuľu som poliala Vermutom, nechala som, aby sa chute spojili.
-
7
Pridala som kečup. Všetko som dobre premiešala.
-
8
Do tohto základu som vložila stehná.
-
9
Mäso som osolila, okorenila a pridala štipku rasce.
-
10
Pridala som horčicu, nové korenie, klinčeky, bobkový list a podliala vývarom. Pod pokrievkou som ho nechala dusiť na slabšom plameni 40 min.
-
11
Po tomto čase bolo mäso mäkké. Pridala som vo vode rozmiešaný zemiakový škrob a listy šalvie. Takto dokončené mäso potrebuje už iba minútku prejsť varom.
-
12
Pokiaľ sa králičie mäsko dusilo, pripravila som si prílohu ryžu. Dnes som tesne pred dokončením ryže pridala k nej aj uvarenú kukuricu a pomiešala.Podávala som obed s uhorkovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.









Fajnový nedělní oběd i s bezva moučníkem, moc dobrá práce, Izi! Díky za receptík, fota. Krásné nedělní odpoledne přeji!
Zdravíme.