Gaštanový zákusok
Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jemný korpus, výborná plnka, zákusok, ktorý poteší každú generáciu.
Odporúčam upiecť.
|
21 porcií |
40 minút príprava |
18 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu korpusu.
- Bielky oddelíme od žĺtkov a odložíme. Žĺtky, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame do hladka, postupne striedavo pridávame a zašľaháme olej a teplú vodu. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme. Sypkú zmes po častiach vmiešame do žĺtkového základu.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridáme cukor. Vymiešame tuhý sneh, ktorý varechou po častiach vmiešame do kakaového cesta. Pech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 18 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
- Suroviny na krém a dokončenie.
- Po vychladnutí korpus opatrne preklopíme, odstránime papier na pečenie a potrieme marhuľovým džemom. Gaštanové pyré a smotanu premiešame, následne zašľaháme mascarpone.
- Krémom potrieme povrch korpusu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom do tuha, nanesieme navrch, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním nakrájame kocky a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.