Gaštanový zákusok

Kocky s gaštanovým pyré (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jemný korpus, výborná plnka, zákusok, ktorý poteší každú generáciu. Odporúčam upiecť.

21
porcií
40 minút
príprava
18 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu korpusu.
  2. Bielky oddelíme od žĺtkov a odložíme. Žĺtky, vanilínový a kryštálový cukor vymiešame do hladka, postupne striedavo pridávame a zašľaháme olej a teplú vodu. Múku, prášok do pečiva a kakao preosejeme. Sypkú zmes po častiach vmiešame do žĺtkového základu.
  3. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridáme cukor. Vymiešame tuhý sneh, ktorý varechou po častiach vmiešame do kakaového cesta. Pech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 18 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
  4. Suroviny na krém a dokončenie.
  5. Po vychladnutí korpus opatrne preklopíme, odstránime papier na pečenie a potrieme marhuľovým džemom. Gaštanové pyré a smotanu premiešame, následne zašľaháme mascarpone.
  6. Krémom potrieme povrch korpusu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom do tuha, nanesieme navrch, uhladíme a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Pred podávaním nakrájame kocky a ozdobíme podľa seba. Dobrú chuť.