Plnená kysnutá knedľa
Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom
Autor receptu: redakcia
Postup- Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme
do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou a strúčikmi cesnaku.
Pečieme prikryté 90 minút, priebežne podľa
potreby podlievame vývarom. Upečené mäso
zabalíme do alobalu. Výpek rozmixujeme
a necháme v hrnčeku zredukovať.
- Červenú kapustu rozrežeme na štyri časti
a vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, bobkovým listom a prelejeme olejom,
octom a medom. Pečieme prikryté 30 minút.
- Z časti mlieka a kvasníc pripravíme kvások,
do ktorého pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť, potom rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na centimetrovú hrúbku.
- Upečené mäso pomocou vidličky natrháme a rozdelíme na cesto, z ktorého vyformujeme knedle.
Prikryté necháme ešte raz vykysnúť.
- V dostatočne veľkom hrnci pripravíme parný kúpeľ.
Vložíme naplnené knedle a paríme 18 minút. Hotové
vyberieme a popicháme. Pri podávaní
knedle a kapustu podlejeme výpekom.
|