Plnená kysnutá knedľa

Knedle plnené pečeným bravčovým plieckom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Umyté a osušené bravčové pliecko vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, tymianom, nakrájanou cibuľou a strúčikmi cesnaku. Pečieme prikryté 90 minút, priebežne podľa potreby podlievame vývarom. Upečené mäso zabalíme do alobalu. Výpek rozmixujeme a necháme v hrnčeku zredukovať.
  2. Červenú kapustu rozrežeme na štyri časti a vložíme do pekáča. Posypeme soľou, korením, bobkovým listom a prelejeme olejom, octom a medom. Pečieme prikryté 30 minút.
  3. Z časti mlieka a kvasníc pripravíme kvások, do ktorého pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť, potom rozdelíme na štyri časti a rozvaľkáme na centimetrovú hrúbku.
  4. Upečené mäso pomocou vidličky natrháme a rozdelíme na cesto, z ktorého vyformujeme knedle. Prikryté necháme ešte raz vykysnúť.
  5. V dostatočne veľkom hrnci pripravíme parný kúpeľ. Vložíme naplnené knedle a paríme 18 minút. Hotové vyberieme a popicháme. Pri podávaní knedle a kapustu podlejeme výpekom.