Foto: elekra
Rozmanitosť slovenskej kuchyne dokazuje aj táto jednoduchá ale veľmi chutná polievka. Postup jej prípravy nie je náročný a chuť polievkárov sa určite neurazí. Zobraziť celý popisRozmanitosť slovenskej kuchyne dokazuje aj táto jednoduchá ale veľmi chutná polievka. Postup jej prípravy nie je náročný a chuť polievkárov sa určite neurazí. Môj bez polievky neuznáva deň....
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si zapražím hladkú múku, pridám najemno nakrájanú cibuľu a nakrájaný cesnak. Chvíľu popražím a zalejem studenou vodou.
- 2
Premiešam, aby sa mi nevytvorili hrudky a nechám zovrieť. Pridám na rezančeky nakrájaný kel, na drobné kocky nakrájané zemiaky a nakoniec nastrúhanú mrkvu (kto nemá mrkvu rád môže vynechať). Ochutím mletým čiernym korením, drvenou rascou a soľou.
- 3
Keď sú všetky suroviny uvarené, tak na záver pridám majoránku. Rýchlo uvarená a chutná polievka je hotová.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu