Zeleninová polievka

Karfiolová polievka s kuskusom a amarantom

Autor receptu: kitchenguru

Výživná rýchla polievka z karfiolu zahustená kuskusom a amarantom.

Suroviny

Postup

  1. Umyjeme a očistíme karfiol. Ošúpeme mrkvu, zemiaky aj cibuľu a spolu s karfiolom dáme variť do hrnca s vodou, do ktorej pridáme olej a všetko korenie, bobkový list, papriku, rascu - okrem majoránu, vegety a octu (tie pridáme až do vriacej polievky spolu s pretlačeným cesnakom).
  2. Keď polievka vrie, zbierame tvoriacu sa penu. Keď je cibuľa už uvarená, tak ju vyberieme aj s bobkovým listom. Teraz zľahka tyčovým mixérom cca 5-krát pomixujeme, tak aby nám zostali väčšie kusy zeleniny a polievka mala hustejšiu konzistenciu. Do vriacej polievky pridáme kuskus aj amarant, pretlačený cesnak, majorán, vegetu a soľ všetko necháme variť cca cca15-20 minút, podľa veľkosti amarantových zŕn. (Tu možno pre chuť pridať ocot, ktorý necháme trochu povariť).
  3. Môžeme konzumovať.