Kakaová torta bez kravského mlieka
DOBRY DEN, RECEPTY S FOTOGRAFIAMI STIAHNUTYMI Z INTERNETU NEUVEREJNUJEME. Krém je síce maslový, ale nemusíte sa báť, že bude príliš ťažký. Mlieko (vegánske) Zobraziť celý popisDOBRY DEN, RECEPTY S FOTOGRAFIAMI STIAHNUTYMI Z INTERNETU NEUVEREJNUJEME. Krém je síce maslový, ale nemusíte sa báť, že bude príliš ťažký. Mlieko (vegánske) ho totiž odľahčí, takže sa bude dobre natierať ako plnka, a zároveň bude dobre držať tvar.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
110-120 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
120 g |
|
30 g |
|
50-60 g |
|
1 bal. |
|
Krém: | |
200 g |
|
70-80 g |
|
500-550 g |
|
10 PL |
|
Postup
-
1
Korpus: Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky dajte do väčšiej misky a pridajte k žĺtkom cukor. Poriadne cukor so žĺtkami premiešame. Postupne pridáme vodu, olej, múku hladkú, múku hrubú, kakao a prášok do pečiva. Spolu to poriadne vyšľaháme alebo vymiešame.
- 2
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. A pridáme k zvyšným surovinám. Sneh s cestom zľahka premiešame.
- 3
Do vymastenej formy dáme cesto a pečieme na 170 °C 30-35 minút.
- 4
Krém: Najprv vyšľahajte maslo do penista. Pomaly primiešajte kakao, polovicu cukru a polovicu mlieka. Keď sa všetko dobre spojí, vmiešajte druhú polovicu ingrediencií. Začnite pomaly a postupne zvyšujte na mixéri rýchlosť otáčok. A krém je hotový.
- 5
Korpus prekrojíme na polovicu alebo na 3 časti a naplníme krémom. Môžme pridať ovocie.
Tiež kakaová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu