Kakaová torta
Kakaová torta

Mikulášska kakaová torta

helena10 - bez fotkyhelena10, 5. decembra 2022
Mikulášska kakaová torta
Foto: helena10

Upiekla som sladkú sviatočnú nádielku.

Suroviny

Kakaový korpus:
2 ks (veľkosť L)
200 g
80 g
2 dl
100 g
100 g
40 g
1 bal.
štipka
Na navlhčenie upečeného korpusu:
Kakaovo - orieškový - mascarpone krém:
250 g
300 g (alebo podľa chuti)
300 g (16 % alebo podľa chuti)
Na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: V nádobe vyšľahám celé vajcia s cukrom, so štipkou soli, prilejem olej a mlieko. Preosiate múky s práškom do pečiva pridávam na viackrát, prešľahám. Nakoniec vsypem preosiate kakao. Premiešam.

  2. 2

    Cesto vylejem na okrúhly plech – priemer 22 cm. Plech som vystriekala sprejom na pečenie.

  3. 3

    Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem približne 35 minút.

  4. 4

    Na vychladnutom korpuse zrežem tenký vrch, aby som si spravila omrvinky na zdobenie. Zostávajúci korpus rozrežem na 2 rovnako hrubé časti a navlhčím ich trocha mliekom.

  5. 5

    Krém si pripravím vymiešaním mascarpone s polovicou kakaovo-orieškovej nátierky a následne zvyšnú nátierku pridávam postupne a po lyžiciach aj kyslú smotanu – podľa vlastnej chuti - a vymiešam.

  6. 6

    Potom obidva korpusy natieram kakaovo-orieškovým krémom. Bok torty tiež natriem krémom a obložím omrvinkami z korpusu. Tortu takto nechávam 3-4 hodiny v chladničke.

  7. 7

    Vrch torty ozdobím omrvinkami z korpusu, nastrúhanou čokoládou a čokoládovými hviezdičkami. Dobrú chuť prajem!

    Mikulášska kakaová torta - obrázok 7

Diskusia k receptu

haji
Pěkná torta aj recept, foto!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia