Mikulášska kakaová torta
Foto: helena10
Upiekla som sladkú sviatočnú nádielku.
Suroviny
Kakaový korpus: | |
2 ks (veľkosť L) |
|
200 g |
|
80 g |
|
2 dl |
|
100 g |
|
100 g |
|
40 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Na navlhčenie upečeného korpusu: | |
|
|
Kakaovo - orieškový - mascarpone krém: | |
250 g |
|
300 g (alebo podľa chuti) |
|
300 g (16 % alebo podľa chuti) |
|
Na zdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: V nádobe vyšľahám celé vajcia s cukrom, so štipkou soli, prilejem olej a mlieko. Preosiate múky s práškom do pečiva pridávam na viackrát, prešľahám. Nakoniec vsypem preosiate kakao. Premiešam.
- 2
Cesto vylejem na okrúhly plech – priemer 22 cm. Plech som vystriekala sprejom na pečenie.
- 3
Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem približne 35 minút.
- 4
Na vychladnutom korpuse zrežem tenký vrch, aby som si spravila omrvinky na zdobenie. Zostávajúci korpus rozrežem na 2 rovnako hrubé časti a navlhčím ich trocha mliekom.
- 5
Krém si pripravím vymiešaním mascarpone s polovicou kakaovo-orieškovej nátierky a následne zvyšnú nátierku pridávam postupne a po lyžiciach aj kyslú smotanu – podľa vlastnej chuti - a vymiešam.
- 6
Potom obidva korpusy natieram kakaovo-orieškovým krémom. Bok torty tiež natriem krémom a obložím omrvinkami z korpusu. Tortu takto nechávam 3-4 hodiny v chladničke.
- 7
Vrch torty ozdobím omrvinkami z korpusu, nastrúhanou čokoládou a čokoládovými hviezdičkami. Dobrú chuť prajem!
Tiež kakaová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu