Kakaová torta

Kakaová torta bez kravského mlieka

Autor receptu: viola111

DOBRY DEN, RECEPTY S FOTOGRAFIAMI STIAHNUTYMI Z INTERNETU NEUVEREJNUJEME. Krém je síce maslový, ale nemusíte sa báť, že bude príliš ťažký.* Mlieko (vegánske) ho totiž odľahčí, takže sa bude dobre natierať ako plnka, a zároveň bude dobre držať tvar.

50 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky dajte do väčšiej misky a pridajte k žĺtkom cukor. Poriadne cukor so žĺtkami premiešame. Postupne pridáme vodu, olej, múku hladkú, múku hrubú, kakao a prášok do pečiva. Spolu to poriadne vyšľaháme alebo vymiešame.
  2. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. A pridáme k zvyšným surovinám. Sneh s cestom zľahka premiešame.
  3. Do vymastenej formy dáme cesto a pečieme na 170 °C 30-35 minút.
  4. Krém: Najprv vyšľahajte maslo do penista. Pomaly primiešajte kakao, polovicu cukru a polovicu mlieka. Keď sa všetko dobre spojí, vmiešajte druhú polovicu ingrediencií. Začnite pomaly a postupne zvyšujte na mixéri rýchlosť otáčok. A krém je hotový.
  5. Korpus prekrojíme na polovicu alebo na 3 časti a naplníme krémom. Môžme pridať ovocie.