Kakaová torta
Kakaová torta bez kravského mlieka
Autor receptu: viola111
DOBRY DEN, RECEPTY S FOTOGRAFIAMI STIAHNUTYMI Z INTERNETU NEUVEREJNUJEME.
Krém je síce maslový, ale
nemusíte sa báť, že bude príliš ťažký.*
Mlieko (vegánske) ho totiž odľahčí, takže
sa bude
dobre natierať ako plnka, a zároveň
bude dobre držať tvar.
50 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Korpus: Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky dajte do väčšiej misky a pridajte k žĺtkom cukor. Poriadne cukor so žĺtkami premiešame. Postupne pridáme vodu, olej, múku hladkú, múku hrubú, kakao a prášok do pečiva. Spolu to poriadne vyšľaháme alebo vymiešame.
- Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. A pridáme k zvyšným surovinám. Sneh s cestom zľahka premiešame.
- Do vymastenej formy dáme cesto a pečieme na 170 °C 30-35 minút.
- Krém: Najprv vyšľahajte maslo do penista. Pomaly primiešajte kakao, polovicu cukru a polovicu mlieka. Keď sa všetko dobre spojí, vmiešajte druhú polovicu ingrediencií. Začnite pomaly a postupne zvyšujte na mixéri rýchlosť otáčok. A krém je hotový.
- Korpus prekrojíme na polovicu alebo na 3 časti a naplníme krémom. Môžme pridať ovocie.