Kakaová torta
Kakaová torta

Bezlepková kakaová torta s mascarpone krémom a malinami

novalim - fotkanovalim, dnes 13:30. Komerčný recept.
Bezlepková kakaová torta s mascarpone krémom a malinami
Foto: novalim

Chcete prekvapiť vaše dieťa, manžela, priateľa či rodiča na jeho sviatok slávnostnou tortou? A bez lepku? Ak áno, poďte si s nami upiecť Zobraziť celý popisChcete prekvapiť vaše dieťa, manžela, priateľa či rodiča na jeho sviatok slávnostnou tortou? A bez lepku? Ak áno, poďte si s nami upiecť túto lahodnú bezlepkovú tortu s kakaovým korpusom, mascarpone krémom s bielou čokoládou a voňavými malinami. Zdobeniu sa medze nekladú, my sme krém na povrch torty zafarbili tmavo červenou a ozdobili kvietkami. Chutila fantasticky a sviežo. Tak poďme na to!
Zdroj: www.novalim.sk

10
porcií
60 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Na korpus:
180 g (alebo PK špeciál)
180 g
6 ks
125 g
1/2 bal.
2-4 PL (prášok)
Na krém:
250 g
250 g
150 g
Na potretie korpusu:
Okrem toho:
300 g čerstvé




Postup

  1. 1

    Maslo s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridávame žĺtky a zašľaháme. Do hotovej zmesi opatrne po častiach zapracujeme sneh vyšľahaný z bielkov. Gumenou varechou zapracujeme teraz do vaječnej zmesi preosiatu múku s kypriacim práškom. Pridáme preosiate kakao - množstvo podľa toho, ako výraznú kakaovú chuť a farbu korpusu chceme dosiahnuť.

  2. 2

    Cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20-24 cm vystlanej papierom na pečenie, uhladíme povrch a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme 30-40 minút pri 180 °C. Urobíme test špajľou - ak vyjde z cesta suchá, korpus je hotový. Necháme vychladnúť a potom opatrne odstránime tortovú formu. Korpus pozdĺžne prekrojíme na 3 časti.

  3. 3

    Na plnku si vyšľaháme studenú smotanu do tuha a zmiešame ju s mascarpone a roztopenou vychladnutou bielou čokoládou. Spodnú časť korpusu natrieme najprv malinovým lekvárom, naň nanesieme tretinu krému a do krému zatlačíme polovicu umytých a osušených malín. Prikryjeme druhou časťou cesta a postup zopakujeme.

  4. 4

    Na povrch torty rozotrieme poslednú tretinu krému, ktorú môžeme prifarbiť práškovým potravinárskym farbivom. Môžeme si trochu nechať ešte na zdobenie torty s cukrárskym vreckom. Dáme stuhnúť do chladničky a potom ozdobíme cukrárskymi ozdobami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia