Kačacie stehno
Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
150 minút na 150 °C |
Postup- Očistené a osušené kačacie stehná opečieme
z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme
nakrájanú mrkvu, bylinky, šalotku, cesnak
a očistený nakrájaný pomaranč.
- Kačacie stehná uložíme do hlbšieho plechu
a zalejeme masťou. Vložíme do rúry rozohriatej
na 150 °C a konfitujeme (pečieme) 2,5 hodiny.
- Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky
a oblanšírujeme v osolenej vode. Na panvicu
dáme worcesterskú omáčku, mrkvu a nakoniec
maslo. Zľahka premiešavame a glazujeme.
V hrnci prevaríme smotanu, pridáme
nastrúhaný parmezán, povaríme, zredukujeme
a podľa potreby dochutíme soľou a korením.
|