Kačacie stehno

Kačacie stehno v bylinkách na glazovanej mrkve

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
150 minút
na 150 °C

Postup

  1. Očistené a osušené kačacie stehná opečieme z oboch strán na prepustenej kačacej masti. Pridáme nakrájanú mrkvu, bylinky, šalotku, cesnak a očistený nakrájaný pomaranč.
  2. Kačacie stehná uložíme do hlbšieho plechu a zalejeme masťou. Vložíme do rúry rozohriatej na 150 °C a konfitujeme (pečieme) 2,5 hodiny.
  3. Očistenú mrkvu nakrájame na hranolčeky a oblanšírujeme v osolenej vode. Na panvicu dáme worcesterskú omáčku, mrkvu a nakoniec maslo. Zľahka premiešavame a glazujeme. V hrnci prevaríme smotanu, pridáme nastrúhaný parmezán, povaríme, zredukujeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením.