Kačacie prsia
Kačacie prsia

Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi

siuuu - fotkasiuuu, 5. mája 2022
Kačacie prsia s pomarančovo-zázvorovou omáčkou a batatmi
Foto: siuuu

Toto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach. S pribúdajúcim vekom oceňujem jednoduché, chutné a rýchlo pripravené recepty. A toto je jeden Zobraziť celý popisToto bolo mimoriadne chutné jedlo - nebíčko v ústach. S pribúdajúcim vekom oceňujem jednoduché, chutné a rýchlo pripravené recepty. A toto je jeden z nich - inšpirovala som sa receptom šéfkuchára Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada.
Zdroj: internet - kuchyňa Lidla

2
porcie
10 minút
príprava
9 + 25 minút
na 200 °C

Suroviny

2 ks
1-2 ks
1-2 ks
3-4 cm čerstvý
4 PL
1-2 PL
20-30 g
podľa chuti
podľa chuti (alebo čierne korenie)
1-2 vetvičky, čerstvý
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ako prvé som očistila bataty, pokrájala som ich na osminky, dala na pekáč, pokvapkala olivovým olejom (2 PL), ochutila soľou a korením, pridala som čerstvý rozmarín a piekla v rúre zohriatej na 200 °C cca 25 minút (po 15 minútach som šupla do rúry k batatom aj druhý pekáč s kačacími prsami).

  2. 2

    Kačacie prsia som umyla, osušila, kožu som narezala a opiekla som na suchej panvici najskôr na koži do hneda a potom z druhej strany, 1-2 minúty, aby sa mäso zatiahlo. Takto opečené prsia som dala dopiecť do rúry zohriatej na 200 °C na cca 9-10 minút (čas dopekania treba upraviť podľa hrúbky kačacích pŕs - ja som mala dosť hrubé kúsky). Po uplynutí času som prsia vybrala, pokvapkala pomarančovou šťavou a nechala som ich pod alobalom pár minút oddychovať.

  3. 3

    Na omáčku som na olivovom oleji (2 PL) na panvici orestovala nadrobno pokrájanú očistenú šalotku a očistený nadrobno pokrájaný zázvor, zaliala som šťavou z pomarančov, pridala som med, maslo, soľ, korenie, prevarila som a zredukovala som na požadovanú hustotu.

  4. 4

    Šalát (ja som mala polníček) som umyla, zľahka odstredila vodu, pokvapkala som ho pomarančovou šťavou, ochutila soľou, korením a pridala filetky z pomaranča.

Diskusia k receptu

sracz
Chválim, obdivujem, slintám, ale hlavne, šikovná a milá @Siuuu závidím tú krásnu dávku porcie!
mijaita
@siuuu recepty jsou vsechny dobre, i krasne fotky. Jeste jsem kachni prsa nikdy nedelala, tak az se nekdy k nim dostanu, udela, podle tveho receptu. Za nej i to krasne foto, dík!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia