Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.

Miloš Šichman
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 13. novembra 2018 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 min
príprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou a korením. Pečieme pri 200 °C 5 – 10 minút podľa veľkosti.

  2. 2

    Pohánku uvaríme v osolenej vode. Nasekaný cesnak spolu s pancettou orestujeme na masle, pridáme smotanu a uvarenú pohánku. Ochutíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Pokrájanú šalotku orestujeme na oleji, podlejeme vínom, pridáme gaštanové pyré a demi glace. Všetko prepasírujeme, ochutíme soľou, korením a zredukujeme. Hotovú omáčku zjemníme maslom.

  4. 4

    V menšom hrnci na troche oleja sprudka opečieme malú šalotku, posypeme trstinovým cukrom, keď sa cukor rozpustí, zastrekneme octom a zalejeme vínom, pridáme tymian a soľ. Šalotku povaríme asi 25 minút. Omáčka by mala krásne zhustnúť. Nakoniec pridáme lyžicu masla a môžeme podávať.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist