Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
šéfkuchár hotela Royal Palace***** v Turčianskych Tepliciach, 13. novembra 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Suroviny
800 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
400 g |
|
120 g |
|
5 g |
|
160 ml |
|
1 g |
|
150 g |
|
150 ml |
|
100 g |
|
200 ml |
|
80 g |
|
100 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované porcie. Mäso opečieme na oleji z každej strany, ochutíme soľou a korením. Pečieme pri 200 °C 5 – 10 minút podľa veľkosti.
- 2
Pohánku uvaríme v osolenej vode. Nasekaný cesnak spolu s pancettou orestujeme na masle, pridáme smotanu a uvarenú pohánku. Ochutíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Pokrájanú šalotku orestujeme na oleji, podlejeme vínom, pridáme gaštanové pyré a demi glace. Všetko prepasírujeme, ochutíme soľou, korením a zredukujeme. Hotovú omáčku zjemníme maslom.
- 4
V menšom hrnci na troche oleja sprudka opečieme malú šalotku, posypeme trstinovým cukrom, keď sa cukor rozpustí, zastrekneme octom a zalejeme vínom, pridáme tymian a soľ. Šalotku povaríme asi 25 minút. Omáčka by mala krásne zhustnúť. Nakoniec pridáme lyžicu masla a môžeme podávať.
Tiež jelení chrbát:
Ďalšie recepty:
- 2
V názvoch receptov sù uvedení králi, nakoľko taká bola koncepcia časopisu Varecha, odkiaľ sú tieto recepty prevzaté. Išlo o číslo na tému Jedlá z kráľovského paláca.
Aha