Jelenie medailóniky s kroketami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Jelení chrbát očistíme, nakrájame na 4 kusy a marinujeme s bylinkami a borievkami v oleji asi jeden deň. Potom mäso sprudka opečieme na panvici z každej strany a dopečieme v rúre asi 8 minút na 185°C.
  2. Krokety: Zemiaky upečieme pod alobalom a ošúpeme. Prepasírujeme ich, osolíme, pridáme vajce, polovicu mletých orechov, múku a krupicu. Vypracujeme cesto, tvarujeme z neho valčeky a dvakrát ich obalíme vo vajíčku a v zmesi strúhanky a orechov. Vypražíme dozlatista.
  3. Gaštanové pyré: Fazuľu namočíme na 2 hod. do studenej vody, potom varíme do mäkka. Uvarenú fazuľu rozmixujeme s gaštanovým pyré, maslom a smotanou a prepasírujeme. Podľa chuti dochutíme soľou, korením, prípadne cukrom.
  4. Červená repa: Červenú repu zabalíme do alobalu s polovicou masla, cesnakom, tymianom a osolíme. Pečieme asi 40 minút na 180 °C. Cukor si ľahko skaramelizujeme, zalejeme vínom, troškou vody a varíme. Pridáme nakrájanú, upečenú repu a varíme, kým nemá tekutina polovicu množstva. Zjemníme maslom.