Cviklové placky
Cviklové placky

Jednoduché cviklové placky s jogurtovým dresingom

siuuu - fotkasiuuu, 25. októbra 2020
Jednoduché cviklové placky s jogurtovým dresingom
Foto: siuuu

S chuťovo výrazným syrom je to veľká dobrota. Z červenej repy som už robila všetko možné, ale placky prišli na rad až teraz. Zobraziť celý popisS chuťovo výrazným syrom je to veľká dobrota. Z červenej repy som už robila všetko možné, ale placky prišli na rad až teraz. Ak máte vopred uvarenú alebo upečenú repu je to rýchlovka - ja si vždy uvarím alebo upečiem pár kusov aj do zásoby.

7 ks
porcií
10 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Placky:
1 ks (uvarená alebo upečená)
1 ks malé
1 ks menšia (alebo červená cibuľa)
1 PL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1/2 ČL
 (na potretie panvice)
Dresing:
1 strúčik
70 g hustý neochutený
podľa chuti (alebo Niva)




Postup

  1. 1

    Vopred uvarenú červenú repu (takú stredne veľkú) som očistila a nahrubo postrúhala. Pridala som vajce, nadrobno pokrájanú cibuľu, múku (pridávať postupne podľa potreby), soľ, korenie, rascu, tymian a chia semienka. Ochutiť si samozrejme môže každý podľa svojej chuti. Všetko som premiešala a nechala som asi 10 minút postáť.

  2. 2

    Panvicu na lievance som vyhriala, mašlovačkou jemnučko potrela olivovým olejom, lyžicou som vytvarovala zo zmesi mini placky a z oboch strán som ich opiekla.

  3. 3

    Na dresing som zmiešala hustý biely neochutený jogurt (môj je z mlieka, bez tuku - vrelo môžem odporučiť od firmy Milko, je výborný) so strúčikom cesnaku, chuťovo výrazným syrom (niva, feta), ochutila som soľou a korením. My sme mali na raňajky, a veruže dobrota to bola.

Diskusia k receptu

siuuu
@jamarlen (25.10.2020 20:10)

V dresingu bol aj čerstvý kozí syr - robievam aj čisto z kozím syrom, teraz došli zásoby ;-)
1x haji